Nyhedsbrev 1

Fantasticon 2012 nyhedsbrev 1

Der er nu kun fem uger til Fantasticon, og planlægningen er gået ind i sin sidste fase. Vi har været lidt uheldige med blandt andet at få aftaler med udenlandske æresgæster, men alt er nu klaret og på sporet, så vi forventer at kunne holde en endnu større og bedre Fantasticon i Vanløse Kulturhus d. 1-3 juni end vi gjorde i 2008, 2009 og 2010.

Sprog

Af hensyn til dem som bedre forstår engelsk end dansk, har vi valgt at lave hjemmesiden på engelsk. Nyhedsbrev og Facebook-gruppe samt vores programbog bliver på dansk. De enkelte programpunkter på Fantasticon bliver enten på engelsk eller dansk. Som udgangspunkt kan man forvente at hvis titlen er på dansk, vil programpunktet være på dansk, ellers vil det være på engelsk – eller kan laves på engelsk, såfremt en eller flere blandt publikum ønsker det.

Sted, tid og priser

Fantasticon foregår 1-3 juni i Vanløse Kulturhus, lige ved Vanløse Station (indgangen til venstre for Føtex – tryk på knappen, hvis døren er lukket). Der er åbent fredag fra 15-19, lørdag fra 11-20 og søndag 11-19. Prisen for hele Fantasticon er 250 kr. For en enkelt dag 100 kr.

Vi opfordrer til at man forhåndstimelder sig ved at udfylde blanketten på hjemmesiden fantasticon.dk, under membership. Ved at forhåndstilmelde sig bliver man medlem af foreningen Fantasticon i 2012, medmindre man angiver at man ikke ønsker dette. Prisen er den samme som at betale ved indgangen, men det vil lette vores arbejde en del at man forhåndstilmelder sig.

Fantasticon gratis

Nogle af Fantasticons programpunkter vil foregå på Vanløse Bibliotek og i cafeen (Vanløse Spisehus). Her skal man ikke betale adgang til Fantasticon for at deltage.

Mad og drikke

Der er en cafe i Kulturhuset, som har åbent i hele Fantasticons åbningtid. I kælderen i samme bygning (indgang ved Vanløse Bio) ligger der en cafe og restaurant, og der ligger en anden restaurant på den modsatte side af stationen.

Fredag aften vil nogle af os tage på restaurant. Man er velkommen til at komme med, men skriv til vores kontakt-mail (2012@fantasticon.dk) , så vi får bestilt pladser nok.

Lørdag har vi den traditionelle banket i et af lokalerne i Kulturhuset, hvor vi får mad udefra, og har sørget for drikkevarer man kan købe til kun lidt over butikspriser. Maden er en buffet med ca. ti retter med og uden kød og koster 250 kr. Det er kun muligt at deltage i banketten, hvis man forhåndstilmelder sig.

Søndag laver vi et uformelt ”dead dog party”, hvor vi henter pizza m.m. efter behov. Alle er velkomne til at blive, specielt hvis de også hjælper med at rydde op.

Æresgæster

De fleste har nok fundet ud af det allerede, men vores æresgæster i år kommer fra hhv. Wales og USA. Alastair Reynolds skriver science fiction med alle de ting der traditionelt forbindes med science fiction. dvs. rumskibe, fremmede planeter, rumvæsener og vild action, men med både dybsindige tanker og helstøbte personer. Det som også kaldes new space opera. Ellen Datlow er en af dem ikke så mange har hørt om, men som alle dem, man har hørt om, har stor respekt for. Hun regnes for en af verdens bedste redaktører indenfor horror, men har også redigeret fantasy og science fiction. Vi glæder os meget til at få de to på besøg, og håber at I også gør det.

Nogle udvalgte programpunkter

Med hele tre dage, bliver der tid til ret meget. Nogle af de ting vi planlægger er:

Anne Marie Vedsø Olesen, forfatter til blandt andet romanen Glasborgen og Seth-trilogien, fortæller om sit forfatterskab.

Interview med Charlotte Weitze, forfatter til blandt andet novellesamlingen ”Det hvide kvarter”.

Peter Dreyer, forfatter til romanerne Inkaens Fjerde Mulighed og Glitch fortæller om sit forfatterskab.

De to fantastiske novelleskrivere A.Silvestri og Lars Ahn Pedersen i et dobbeltinterview.

A. Rune, forfatter til romanen Natdværgen, fortæller om bogen.

Pixel Pandemic fortæller om Zombie Pandemic og andre af deres spil.

Foredrag om blandt andet H.P. Lovecraft og Jules Verne.

Paneldiskussioner om blandt andet nyligt prisvindende science fiction-romaner, at udgive sine bøger selv, oversættelser, rumfart, eventyr og genrer.

Andre aktiviteter

Under hele Fantasticon vil Ondskabens Flydende Vatikan holde tegneserie-workshop. Der vil være forskellige aktiviteter og man kan komme og få gode råd, hvis man er tegneserietegner eller gerne vil blive det.

De andre år har vi vist film under hele Fantasticon. Men det har generelt været småt med deltagelsen. Derfor har vi i år indskrænket filmprogrammet til nogle enkelte klassiske film, ud fra vores tema om katastrofer og verdens undergang. Se programmet på Fantasticon.

Lørdag får vi det meste af dagen besøg af V-foreningen i fuldt udstyr, som vil fortælle om tv-serierne og deres forening.

Som sædvanligt kan man møde en række foreninger m.m. blandt andet Fantastik, Science Fiction Cirklen og Håbefulde Unge Forfattere.

Håber vi ses på Fantasticon!

Flemming R.P. Rasch, på vegne af Fantasticon-planlægningsgruppen.