Film fra Fantasticon

Som de fleste nok har opdaget, vil der i år blive vist en hel del film på Fantasticon i Valby Kino. Men på programmet er der faktisk også film om Fantasticon.

Den tidligere formand for foreningen Fantastik og en af dens stiftere, Olav M. J. Christiansen, har gennem årene optaget video fra diverse Eurocons, Worldcons og andre cons. Nu har han fået optagelserne digitaliseret og vil vise et sammendrag på cirka en time. Som teaseren her viser, kan man blandt andet opleve en tale med George R. R. Martin (og ja, det er med vilje, at man ser klippene flere gange i teaseren):

Vi viser tilmed også film, som er optaget Fantasticon. I 2009 fik vi besøg af folkene bag novellefilmen Abekvinden fra Borneo, som lavede filmoptagelser på festivalen, der det år blev holdt i Vanløse Kulturhus og havde Charles Stross og Gwyneth Jones som æresgæster. Filmen havde Daimi i hovedrollen og var planlagt til visning på DR2, men havde indtil videre aldrig været vist. Det sker så nu, hvor en af bagmændene viser den 23 min. lange film og fortæller om dens tilblivelse. Her er en musikvideo, der blev lavet som en trailer for filmen:

Endelig har vi desværre været nødt til at aflyse et programpunkt, da foredraget om fanfiktion alligevel ikke bliver til noget på grund af tidsmangel. Vi håber, at vi i stedet kan have det på programmet til næste år.