Pressemeddelelse

Internationale science fiction-forfattere på Fantasticon

Engelske Paul McAuley og filippinske Rochita Loenen-Ruiz er hovednavnene på Fantasticon 2014 – festivalen for science fiction, fantasy og horror.

Paul McAuley har i mere end 25 år været en del af den britiske science fiction-scene og var sammen med Stephen Baxter, Iain M. Banks og Peter F. Hamilton med til at sparke nyt liv i space opera-genren i 90′erne. Hans romaner, som også tæller en række techno thrillere, har vundet flere af de store priser inden for science fiction-litteraturen så som The Arthur C. Clarke Award og The Philip K. Dick Award. I forbindelse med Fantasticon udkommer han for første gang på dansk i form af novellesamlingen Under Mars, der udgives af Science Fiction Cirklen. Novellerne er oversat af Niels Dalgaard, som også vil interviewe Paul McAuley på Fantasticon.

Science fiction og fantasy har traditionelt set været domineret af forfattere fra USA og Storbritannien. Men at det ikke behøver være sådan, er den filippinske forfatter Rochita Loenen-Ruiz et godt eksempel på. Hun har inden for de seneste år gjort sig bemærket med en række noveller i fremtrædende magasiner og antologier og skriver desuden klummen “Movement” i online-magasinet Strange Horizons. Fantasticon er stolt af at kunne præsentere et nyt spændende navn på den internationale scene og har fået den svenske forfatter Karin Tidbeck (hovednavn på sidste års festival) til at interviewe Rochita Loenen-Ruiz, som bor i Holland og skriver på engelsk.

Fantasticon byder desuden på den svenske forfatter Patrik Centerwall, og af danske navne kan man møde blandt andre Peter Adolphsen, Lise Bidstrup og Lars Konzack samt tegnerne Ole Comoll (kendt fra serien Dimensionsdetektiven) og Tom Kristensen. Sidstnævnte er vinder af prisen Årets Danske Horrorudgivelse for tegneserien Fordærvet (sammen med Lars Kramhøft) og har stået for dette års plakat.

Årets program indeholder også paneldiskussioner og foredrag om blandt andet fanfiktion, superheltefilm, erotisk horror, H. P. Lovecraft, og så bliver Niels Klim-prisen uddelt til de bedste danske science fiction-noveller. Endelig kan man møde en række mindre forlag og foreninger, der beskæftiger sig med de fantastiske genrer.

Se hele programmet på hjemmesiden Fantasticon.dk

Kontaktpersoner:
Lars Ahn Pedersen, tlf. 61 10 29 26
Jesper Rugård, tlf. 29 89 78 48
e-mail: 2014@fantasticon.dk

Fantasticon 2014 finder sted 14.-15. juni i Valby Kulturhus, Valgårdsvej 4-8, 2500 Valby. Åbningstider: Lørdag kl. 10.30-18.00 og søndag kl. 10.30-18.00.

Fantasticon 2014 er støttet af Valby Lokaludvalg samt af foreningerne Fantastik og Science Fiction Cirklen.