Månedsarkiv: juni 2016

Thanks!

Robson & MacLeod (2)
Justina Robson and Ken MacLeod interviewed by Jesper Rugård Jensen.

Another Fantasticon is over, and we have a lot of people to thank.

R2D2 (2)Thanks to everybody who bought a ticket and supported us. Thanks to our Guests of Honour Justina Robson and Ken MacLeod, for being lovely people, and to the rest of our guests for their enthusiasm and commitment. Thanks to the volunteers who helped us during the weekend. Thanks to the staff at Valby Kino, especially Morten Steen. Thanks to Fantastik, Science Fiction Cirklen and Valby Lokaludvalg. Finally, thanks to Janus Vinther for loaning us his R2D2.

Fantasticon 2016 er overstået. Vi takker for en begivenhedsrig weekend og vil nu få tanket ny energi, så vi kan være klar til næste år. Del gerne billeder, conrapporter etc. med os, enten i vores Facebook-gruppe eller send os en mail.

Endelig blev Niels Klim-prisen uddelt på Fantasticon. Vinderne blev:

Novelle: “Itu” af A. Silvestri (fra Universets mørke)
Langnovelle: “Postludium” af Jesper Goll (fra Lige under overfladen 10: Som et urværk)
Kortroman: Skyggefolket 1: Månemenneske af Ida-Marie Rendtorff
Oversat: Ingen pris

Ændringer til programmet

Der er kommet et par sidste øjebliks ændringer til programmet.

På grund af sygdom må lørdagens interview med filminstruktøren Bo Mikkelsen (Sorgenfri) desværre aflyses. Han skulle have været på kl. 14.

Vi har også måttet aflyse panelet om dansk science fiction søndag kl. 17. I stedet vil der være et panel om de nyeste superheltefilm, hvor debatten blandt andet går på, om der kan være for mange superhelte med i en film.

Afbudet fra Bo Mikkelsen kom så sent, at han stadig er med i det trykte program.

Værd at vide før Fantasticon

Pat Cadigan
Fra sidste års Fantasticon i Valby Kino med Pat Cadigan (siddende) som en af æresgæsterne.

Lidt praktisk info til dem, som skal til Fantasticon i weekenden (og vi håber, I er mange).

Husk kontanter!
Det er altid en god idé at have kontanter på sig, da vi ikke kan tage imod dankort ved indgangen, og det heller ikke er sikkert, at det er muligt at betale med kort i standene. Til gengæld tager de kort i biografens kiosk, men de er ikke en hæveautomat.

Billetsalg
Modsat sidste år bruger vi i år ikke Valby Kinos billetsalg. I stedet sælges billetter ved Fantasticons egen indgang på 1. sal.
Vi kan som nævnt ikke tage mod dankort, men det vil dog være muligt at betale via MobilePay på 61 10 29 26 (Lars Ahn Pedersen).
Det betyder også, at det er muligt at købe sin billet på forhånd og springe køen over. Indbetal beløbet på ovenstående nummer og husk at skrive dit navn, så vi ved, hvem der har betalt. Så har vi dit navneskilt klar ved indgangen (hvis du har et navneskilt fra sidste år, er du velkommen til at tage det med – så støtter du samtidig genbrugstanken).
Billetpriser: 100 kr. pr. dag, 150 kr. for begge dage. Gratis adgang for alle under 20 år.

PS Enkelte af vores gæster, som er med i programmet, har spurgt, om de skal betale entré. Det skal de selvfølgelig ikke, med mindre de da insisterer på det for at støtte Fantasticon.

Transport
Valby Kino ligger tæt på Valby Station, så vi anbefaler, at man bruger de offentlige transportmidler.
Det er muligt at parkere i Valby Kinos gård, men det kræver et gæstekort, der kan fås i biografens billetsalg. Der er indkørsel gennem porten til højre for Intersport.

Mad og drikke
I biografens kiosk kan der købes drikkevarer (sodavand, kaffe, te, vin og øl), slik og snacks. Det er som udgangspunkt ikke tilladt at medbringe mad- og drikkevarer, men der findes flere spisesteder i nabolaget.

Adgangsforhold
Valby Kino har en elevator.

Det’ for børn (og unge)

Med en del engelsksprogede indslag på programmet og et “voksent” fokus må vi erkende, at børn og unge ikke er Fantasticons primære målgruppe. Det betyder dog ikke, at de ikke er velkomne. I år er der gratis entré til alle under 20 år, så tag endelig poderne med og giv dem en ordentlig dosis fantastik.

Årets program er da heller ikke komplet renset for indslag, der kan have interesse for det yngre publikum.

Lørdag

Kl. 13 holder Rasmus Wichmann fra Efterskolen Epos foredraget “Ung fandom på efterskolerne”, hvor han fortæller om, hvordan man bruger spilbaseret undervisning. Fokus er på den unge “generation 2000”, der i den grad har gjort “fanac” til en del af deres identitet. Der er opstået en åbenhed omkring at blande genrer og medier, men der er også opstået nye og overraskende skel.

ørnbølI samme tidsrum, kl. 13-14, kan man møde forfatteren Brian P. Ørnbøl på Forlaget Calibats stand, hvor han vil læse op fra og signere sin seneste bog Mekano Max, der er en børnebog for de 4-8 årige om et racerløb i Afrika og en bil, der bliver bygget med hjælp fra dyrene.
Brian P. Ørnbøl har en række anmelderroste skønlitterære udgivelser bag sig i poesi- og novellegenren. Med Mekano Max debuterer han som børnebogsforfatter.

Kl. 15 er det muligt at møde de unge forskere fra CosmoCrops, som fortæller om deres forskning. Læs artiklen: Bacteria could do the repair work on space missions.

Kl. 16 holder den svenske videnskabsjournalist Torill Kornfeldt foredrag om ubehagelige dyrearter, der absolut ikke er for de pivede. Foredragets titel er “Mind-controlling parasites and somersaulting cannibals – why game developers need biologists” og er på engelsk, så det egner sig ikke for de helt små.

Søndag

Kl. 13 holder Kate Christensen sit foredrag “Star Wars – en moderne mytologi”, hvor hun afdækker den mytologiske struktur i den originale Star Wars-trilogi og give en forklaring på Star Wars’ popularitet i det moderne samfund.

Kl. 14 er der interview med Nanna Foss, forfatteren til Spektrum-serien, og samtidig kan man se trailer og høre mere om den kommende ungdomsgyserfilm Lad de døde hvile.

kl. 15 ser Rikke Schubart nærmere på kvinderne i Game of Thrones-universet, og Torill Kornfeldt er tilbage med endnu et foredrag, denne gang med titlen “The Real Jurassic Park – Rebirth of Extinct Species”, der er baseret på hendes kommende bog om genskabelse af uddøde dyrearter.

Ken MacLeod på dansk

MacLeodWolf-front-smallerI forbindelse med at Ken MacLeod er æresgæst på Fantasticon, udgiver Science Fiction Cirklen en samling med en række af hans noveller oversat til dansk.

Novellesamlingen har fået titlen Hvem er bange for Wolf 359? og indeholder følgende noveller:
Mod nye horisonter (Lighting Out)
Begivenheden i Vorkuta (The Vorkuta Event)
Hvem er bange for Wolf 359? (Who’s Afraid of Wolf 359?)
Den bedste science fiction fra året 3 (The Best Science Fiction of the Year Three)
En tulipan til Lukrets (A Tulip for Lucretius)
Hele den uhyre superstruktur: En installation (The Entire Immense Superstructure: An Installation)
Landevejens mænd (The Highway Men)
Et tilfælde af konvergerende evidens (A Case of Consilience)
iThink, derfor er jeg (iThink Therefore I am)
Jordtimen (Earth Hour)

Novellerne er oversat af Niels Dalgaard, som interviewer Ken MacLeod på Fantasticon søndag den 12. juni kl. 12.

Det vil også være muligt at købe en række af Science Fiction Cirklens udgivelser på Fantasticon.