Sprogvalg: dansk Language selection: English


Nyhedsbrev nr.1
Nyhedsbrev nr.2
Nyhedsbrev nr.3
Gæster

Gæster på Fantasticon 2009 vil være både danske og udenlandske forfattere, og både science fiction, fantasy og horror-forfattere. Desuden vil vi i 2009 bestræbe os på at få nogle tegneserie-gæster. Hold øje med siden her eller abonner på vores nyhedsbrev for at følge med, efterhånden som vi får bekræftet aftaler med forfattere og kunstnere.

I 2009 har vi fornøjelsen af at have to af de mest interessante britiske forfattere som æresgæster på Fantasticon.

Hvis du gerne vil deltage i et panel, holde et foredrag eller på anden måde bidrage til Fantasticon programmet, så kontakt os.

Gæster:

Gwyneth Jones

Gwyneth JonesGwyneth Jones er noget så usædvanlig som en kvindelig britisk science fiction-forfatter. Hun hører til de forfattere hvis science fiction hverken er hård science fiction med overdreven fokus på teknologi eller det modsatte, hvor teknologien er reduceret til de rene kulisser. Hendes historier er ofte ret komplekse og fyldt med referencer, så de kan være krævende at læse, men til gengæld får man så meget mere ud af det end med en letlæst historie. Ved siden af sin science fiction skriver hun også fantasy og børnebøger (sidstnævnte under navnet Ann Halam), og er en meget aktiv kritiker og anmelder. Mange af hendes bøger er skrevet i serier, den seneste serie er Bold as Love – om slags politisk science fiction / fantasy serie om en nær fremtid hvor bl.a. rockstjerner skal forsøge at redde England. Den første bog i serien vandt i øvrigt en Arthur C. Clarke Award. Femte og sidste bind i serien er Rainbow Bridge, som udkom i 2006. Hendes seneste bog, som udkommer årsskiftet 2008/09, er Spirit: The Princess of Bois Dormant, en space opera-roman. Udover Arthur C. Clarke prisen har Gwyneth Jones blandt andet også vundet World Fantasy Award for sine fantasy-noveller.

http://homepage.ntlworld.com/gwynethann/

Om Gwyneth Jones på sfindex.dk

Charles Stross

Charles StrossCharles Stross debuterede i det britiske sf-magasin Interzone i 1987 med novellen ”The Boys.” Før det havde han blandt andet fået udgivet artikler i rollespilsblade. Nogle år senere begyndte hans navn at dukke op på listerne over nominerede til de store priser. Novellen ”Lobsters” fra 2001 var nomineret til både Hugo og Nebula og i 2004 vandt Stross en Hugo for novellen ”The Concrete Jungle.” Stross er uddannet indenfor naturvidenskab og computere, hvilket afspejler sig i hans bøger, der ofte har teknologien og specielt den kunstige intelligens i centrum. Debut-romanen Singularity Sky fra 2003 foregår således 400 år ude i fremtiden, hvor verden er befolket af noget der ikke har meget lighed med mennesker mere. Stross to seneste romaner er Halting State, som handler om en forbrydelse der er begået i et fremtidigt online-computer-rollespil, og Saturn's Children, er sex-robot der bliver forvist fra Jorden og kommer ud for lidt af hvert på sin rejse gennem solsystemet. Udover science fiction skriver Charles Stross også science fantasy i serien om The Merchant Princes.

www.antipope.org/charlie

Om Charles Stross på sfindex.dk

Peter Snejbjerg

Peter SnejbjergDansk tegneserietegner og –forfatter. Et tidligt værk er den meget lange science fiction-tegneserie Hypernauten (1990), der oprindeligt gik som føljeton i tegneserie-magasinet Kulørte Sider. I 1990erne begyndte Snejbjerg at tegne for de store amerikanske forlag. Han har tegnet både horror, fantasy og superhelte for hovedsageligt forlaget DC/Vertigo. Af nyere værker kan nævnes Lysbrigaden (2004) der foregår i en Anden Verdenskrig tilsat fantastiske elementer.

www.snejbjerg.com

Mathias Clasen

Mathias ClasenDansk litteraturforsker og forfatter. Har skrevet flere bøger om horror-genren (bl.a. Homo Timidus fra 2004) og redigeret horror-antologien Horror.dk (2008).

Hjemmesiden for bogen Horror.dk
www.horror.dk/mathias
http://au.dk/engmc@hum





Ralan Conley

Ralan ConleyRalan Conley er en amerikaner, som har boet i Danmark i over tyve år. Meget af sin tid bruger han på at skrive og vedligeholde sin webside med nyttige informationer for forfattere. Hans noveller har set dagens lys i adskillige trykte og elektroniske publikationer. Hans illustrerede bog med fantasy-fortællingen Tales of Weuup: Little People Must Surrender sælges fra hans hjemmeside og vil sandsynligvis også kunne ses og købes på Fantasticon.

www.ralan.com

Mette Finderup

Mette FinderupForfatter, journalist, redaktør m.m. Har sit eget firma Abrasax. Hendes seneste fantasy-roman Dødsgudens Løgne er en af de tre finalister til Orla-prisen 2009 for bedste fantasy. Ligesom flere andre nyere fantasy-forfattere har Mette en baggrund som rollespiller, hvor hun som scenarie-forfatter blandt andet har vundet den eftertragtede pingvin-pris Otto.

www.finderup.dk

Henrik Sandbeck Harksen

Henrik Sandbeck HarksenDansk horror-fan, med speciel interesse for H.P. Lovecraft. Han har startet sit eget horror-forlag op, og ind til videre udgivet de to bøger Fra Skyggerne og Eldritch Horrors: Dark Tales. Udover at redigere og skrive artikler skriver han også selv horror-noveller. Flere af bidragsyderne til hans horror-antologier vil være at finde på Fantastiocn.

Harksen's H. P. Lovecraft Page

Hjemmesiden for Eldritch Horrors: Dark Tales

Hjemmesiden for Fra Skyggerne

Michael Kamp

Michael KampDansk fantasy- og horror-forfatter der debuterede i 2006 med fantasy-serien Bobs Saga. Seneste roman er Hvor de gamle visner (2008) – horror på plejehjemmet.

Michael Kamps hjemmeside




Lars Konzack

Lars KonzackLars Konzack forsker til dagligt i multimedier, spil og fremtiden på Ålborg Universitet. Han er også ret kendt i det danske rollespilsmiljø, og har en gang fået udgivet en science fiction roman. For nyligt har han bidraget med noveller til science fiction-antologien Cirkler og horror-antologien Fra Skyggerne, og har følgende udgivelser i august: Netgeneration og Nørdkultur i samarbejde med Ian Dall, horrorsamlingen Græskarmanden og andre gys til Halloween, samt en artikel om læringsrollespil i bogen Rollespil i Folkeskolen.

Læs Lars Konzacks blog

H. H. Løyche

H. H. Løyche Dansk science fiction-forfatter, der debuterede som romanforfatter med Støj i 1996. Allerede før det havde han været en meget aktiv fan, både som redaktør, debattør og novelleforfatter. H.H. Løyche er en flittig gæst på science fiction festivaler både i Danmark og udlandet med et stort kendskab til både forfattere og forfatterskaber fra hele verden. Efter der har været lidt stille omkring hans udgivelser i nogle år, forlyder det at der senere i år vil komme en eller flere nye bøger.

Anmeldelse af Løyches roman Mission til Schamajim (1999)

Rikke Schubart

Rikke SchubartDansk forfatter og filmforsker, med speciel interesse for horror-genren. Udover fagbøger (bl.a. I lyst og død - Fra Frankenstein til splatterfilm fra 1993 og Verdens 25 bedste gyserfilm fra 2001) har hun skrevet en børnebog og vampyr-romanen Bid (2008). Senest har hun også været en af bidragyderne til Edgar Allan Poe hyldest bogen POE - 4 makabre hyldester



Læs Rikke Schubarts blog

Bjarne Dalsgaard Svendsen

Bjarne Dalsgaard SvendsenBjarne Dalsgaard Svendsen, f. 1959, er uddannet journalist, men lever af at skrive og oversætte bøger. Bjarne er en ualmindeligt begavet og belæst mand – og en spændingsforfatter i særklasse. Siden debuten med fremtidsromanen Rejsen til det ukendte i 1993, har Bjarne lavet tre kolossalt spændende og skræmmende horrorromaner: Øksens magt, Slottet og Khi-ritualet. Bjarnes bøger har fokus på spændingen, uhyggen, og samspillet mellem de som regel unge hovedpersoner, hvis psykologi Bjarne udforsker med behændighed og guts.


































Gwyneth Jones  Spirit






























Charles Stross Saturn's Children


























Peter Snejbjerg Hypernauten
















Mathias Clasen Horror.dk














Ralan Conley Tales of Weuup














Mette Finderup Dødsgudens Løgne















Henrik Harksen Eldritch Tales














Michael Kamp Hvor de gamle visner













Henrik Harksen Fra Skyggerne


















H. H. Løyche Mission til Schamajim


















Rikke Schubart Bid















BjarneDalsgaardSvendsen khiritualet