Nyhedsbrev 2

Fantasticon 2008 nyhedsbrev 2

Der er nu kun lidt over to måneder til Fantasticon, og vi kan afsløre lidt mere om hvad der kommer til at foregå.

Hvis nogen skulle have glemt datoen, så er det i weekenden d. 26. og 27. april. Det foregår denne gang i Vanløse Kulturhus, lige ved siden af Vanløse S-Togs-station og Metro-station.

Æresgæsterne har ligget fast ret længe: Det bliver Norman Spinrad fra USA og Erwin Neutzsky-Wulff fra Danmark. Der vil komme nogle korte tekster af de to herrer i programhæftet.

Apropos programhæftet, så er der et gratis programhæfte til alle der forhåndstilmelder sig. Når du modtager dette nyhedsbrev, skulle det være muligt at forhåndstilmelde sig. En anden fordel ved at forhåndstilmelde sig er at hvis man er medlem af foreningen Fantastik, får man rabat. For dem der evt. ikke ved det, er Fantastik den forening der står bag Fantasticon, og vi synes at hvis man i forvejen støtter, skal man have lidt ud af det. Men fortvivl ikke, hvis du ikke er medlem: Det er muligt at melde sig ind samtidig med at man tilmelder sig Fantasticon 2008 og få rabatten. Men altså kun ved forhåndstilmelding. Forhåndstilmeldingen lukker 10. april, så vi kan få tid til at kontrollere indbetalinger, lave badges o.s.v. For dem der melder sig rigtig hurtigt, vil der blive trukket lod om nogle præmier. Mere om det på hjemmesiden i løbet af nogle uger.

Listen af gæster tæller nu, udover de to æresgæster, Lise Bidstrup, Christian Haun, Niels Brunse, Alex Uth, Palle Vibe, Benni Bødger og Ralan Conley. Udover det har vi i filmsporet besøg af A-Film, der vil komme og fortælle om arbejdet med tegnefilmversionen af Claus Deleurans klassiker ”Rejsen til Saturn”. I filmsporet kan du blandt andet også se den danske gyserfilm Glimt og kultklassikeren Gay Niggers from Outer Space.

I år har vi et ret stort område til stande, og der er allerede en del foreninger m.m. som har meldt sig: SFC kommer med deres store udvalg af bøger og fanzines. Fantastik kommer naturligvis. Foreningen af håbefulde unge forfattere (HUF) vil også have en stand, og Erwin Neutzsky-Wulffs fanzine Bathos vil have sin egen stand. Vi er i gang med at lave aftaler med flere andre, og kan fortælle meget mere i det næste nyhedsbrev.

På Fantasticon 2008 kan du deltage i en konkurrence om bedste kostume, som løber over hele festivalen. Hvis du møder i en eller anden form for kostume eller udklædning (at tage en hat eller et falsk skæg på tæller dog ikke), vil du få lidt rabat på at komme ind (eller få det udbetalt, hvis du er forhåndstilmeldt) og samtidig deltage i konkurrencen. Flere detaljer om denne konkurrence vil komme op på hjemmesiden.

I forbindelse med Fantasticon afholder Fantastik en novellekonkurrence, som allerede blev skudt i gang med Himmelskibet nr. 15. Deadline er 15. marts. Vinderen (eller vinderne) kåres på Fantasticon, ved afslutningsceremonien om søndagen. Der bliver også en hurtigskrivnings-novelle-konkurrence, som man kan deltage i på selve festivalen, men det er ikke sikkert vi når at have vinderen klar til om søndagen. Vinderen vil i så fald blive annonceret efter Fantasticon. Vi har også en skrive-workshop på programmet, som kører både lørdag og søndag, og som HUF står for.

Rent praktisk regner vi med at holde åbent lørdag og søndag fra 12-18, men om lørdagen er der også nogle få ting som kommer til at foregå lidt senere. Allerede nu kan vi dog fortælle at der vil være en banket lørdag aften, som man kan melde sig til samtidig med forhåndstilmeldingen. Det koster 250 kr., men så kan vi også love at der bliver rigeligt med mad. Hvis det helt præcis bliver, vil blive annonceret senere.

Dette nyhedsbrev skulle have været ud allerede i december. Jeg beklager meget, men der har ikke været så meget nyt at fortælle om de sidste to måneder, at jeg synes det var værd at sende et nyhedsbrev ud. Det næste nyhedsbrev kommer i marts, og denne gang er det ganske vist: Til den tid skulle det meste af programmet gerne ligge fast.

Med venlig hilsen
Flemming R.P. Rasch
Fantasticon 2008 koordinator