Nyhedsbrev 1

Fantasticon 2008 nyhedsbrev 1

Velkommen til det første nyhedsbrev for næste års Fantasticon! Eurocon er knap nok overstået, men forberedelserne til Fantasticon har allerede været i gang et stykke tid. Datoen har længe ligget fast på weekenden 26. og 27. april 2008. Her følger lidt om hvad der indtil videre ligger fast.

To gange tidligere har vi været i Valby Kulturhus, hvor også Eurocon 2007 foregik. Til næste år flytter vi så til Vanløse Kulturhus. Årsagen til det er at det er nyere lokaler, at de ligger en smule bedre for offentlige transportmidler, at det hele kan samles på en enkelt etage, og at vi har lidt mere indflydelse på hvad vi bruger lokalerne til. Det sidste betyder blandt andet at vi både lørdag og søndag aften kan lave vores eget aftensmad-arrangement.

I 2005 var Fantasticon meget international, med gæster fra adskillige europæiske lande, mens den i 2006 var udelukkende dansk. Til næste år satser vi på at gøre det mere internationalt, med indtil videre én udenlandsk gæst, men muligvis et par stykker mere. Ellers bliver størrelsen omtrent som i 2006 mht. antal programpunkter, men vi håber på der kommer lidt flere mennesker.

Den ene æresgæst bliver Norman Spinrad. Han er en amerikansk science fiction forfatter, der har skrevet bøger siden 1960erne og stadig er i fuld sving. Det er aldrig lykkedes ham at få det helt store gennembrud, og han er for eksempel blevet nomineret til de to store priser mange gange, men har aldrig vundet dem. Men indenfor filmverdenen ses det jo for eksempel ofte at dem der regnes blandt de mest talentfulde gang på gang må gå tomhændede hjem fra prisuddelingerne. Spinrad har blandt andet været formand for de amerikanske science fiction og fantasy forfattere, har haft en klumme i Asimov’s, og har skrevet et afsnit til den første Star Trek serie. Han fik i 2000 en John W. Campbell Memorial Award for romanen Greenhouse Summer. Hans seneste roman er den historiske Mexica.

Den anden æresgæst bliver Erwin Neutzsky-Wulff, vel uden diskussion den mest kontroversielle danske science fiction forfatter. Om han er så slem eller så god som sit ry, kan man forsøge at finde ud af på Fantasticon 2008. Fakta er at han har skrevet en lang række science fiction romaner siden 1970erne, som er dybt originale og velskrevne, uanset hvad man ellers kan mene om dem. Hans seneste roman er den meget tykke Hjernen, om en mand der får skiftet dele i sin hjerne ud med kunstige dele. Neutzsky-Wulff udgiver også fanzinet Bathos, der er udkommet et imponerende 69 numre af over de sidste ca. fem år.

Øvrige gæster der indtil videre er bekræftet er Lise Bidstrup, Christian Haun, Niels Brunse og Alex Uth. Filmsporet i 2008 byder på bl.a. gyserfilmen Glimt og World of Warcraft fanfilm.

Den første dag af Fantasticon falder sammen med Forskningens Døgn. Det er muligt der i den anledning bliver et eller flere Forskningens Døgn events på Fantasticon.

Ansøgninger om penge er desværre indtil videre ikke gået så godt. Det betyder at billetprisen bliver sat op i forhold til sidst. Det vil koste 100 kr. for begge dage, og lidt over det halve af det for en enkelt dag.

Næste nyhedsbrev kommer en gang i december. Hvis du gerne vil hjælpe med til noget, så send en mail til
2008fantasticon.dk Du kan også hjælpe os ved bare at fortælle om Fantasticon til andre eller sætte links op til vores hjemmeside www.fantasticon.dk.

Flemming R.P. Rasch
Koordinator for Fantasticon 2008